dan före dopparedan

Imorse när jag vaknade var hela mitt ansikte flammigt och fult. Jag vet inte vad som hände, men något har gett mig utslag i ansiktet såhär lagom dagen innan julafton. Ja, det är inte roligt tycker jag. Kliar gör det också. Men man ska inte klaga, det finns personer som har mycket värre problem. 
Eftersom det är julafton imorgon kände jag att det kunde vara bra att fixa färdigt alla julklappar idag. Därför ryckte jag tag i Sofia och drog med henne till Allum. Något jag sa tydligt till henne var "Jag hoppas inte vi träffar någon jag känner, jag har utslag och därför inget smink. Resultat: rödflammig och gosig". Då får jag berätta för er att jag träffade hela världen, just idag, just där, just den dagen jag inte ville träffa någon. Först kommer Philip ut från Clas Olsson, vi pratar lite, går olika håll. Sedan träffar vi Jonatan, också i full färd med julklappshandligen. Från ingenstans kommer Philip igen och i den stunden fick vi en till som hängde på. Jonatan gick, jag Sofia och Philip fortsatte mot ICA. Där handlade vi lite. Sedan ser vi vår konfapräst, träffar Philips syster och far. Philip åker hem. Jag och Sofia träffar gamla klasskompisen Alexander. Ja, det var rätt många mer än jag hoppades på. Det blev trevligt, även fast jag inte egentligen ville träffa någon, som den otroligt tråkiga människa jag är. Nu ska jag göra det sista i julklappsväg innan jag går ner och socialiserar mig med mormor och farmor som anlände idag. (känner att jag använder en del vuxna ord som inte alls passar in i mitt sätt att skriva, aja, live wíth it!)
 
 


Juligt på liseberg och The Hobbit

Jag gillar att mina senaste inlägg (inklusive detta) har något med någon film att göra. Ja de två senaste har väl i princip bara med en film att göra. Men vet ni vad människor? Jag älskar film :D så nu får det vara så, eftersom det är min blogg och jag skriver om vad jag gillar!
I alla fall. Såhär såg min dag ut: jag vaknade klockan nio av att Viva la Vida började spela jättehögt och jag förstod inte varför. Tydligen har jag bytt min alarmsignal till den någon gång utan att jag minns. Så då var det dags för mig att stiga upp, trots att det tog emot. Snabb frukost, såg att det snöade, åkte till stallet, red en sväng, kom hem från stallet. Där var jag riktigt effektiv om jag får ta och skryta lite. Sen åkte jag till Liseberg och träffade (om jag har räknat rätt) nästan tjugo härliga människor. Vi gick runt ett tag. Det blev kallt och jag frös. Vi åt lite men det var fullt överallt så vi fick dela upp oss. Efter några timmar där drog 4 av oss till biosalongen där vi mötte tre andra glada människor. Vi sju tog oss in till salong 9, tog på oss 3D-glasögonen och såg på The Hobbit (som förövrigt var SKETBRA). Det var min dag det. Och nu mår jag lite illa för jag åt för mycket och nu är dagen slut för klockan är 00.01! 


LOV!!!

Tjolahopp vad jag älskar att det är jullov! JAG ÄR LEDIG, i TVÅ veckor :D kanske inte jättelänge men det är ändå nice som bara den. Mina känslor är också alldeles lite överallt också efter att ha sett favoritfilmer två dagar i rad! Ikväll blev det Billy Elliot, den bästa filmen som någonsin gjorts. Jag bara älskar den!!!! Så varm, så fylld med känslor, så välspelad och så BRA!
Nu ska jag pynta färdigt mitt rum. Jag har nämligen städat mitt rum idag. Det var ganska så rejält i behov av en städning, dammigt värre var det! Blev inspirerad också så jag ska pyssla lite med julklappar (jag vet att du läser min blogg ibland mamma så jag tänker inte skriva mer detaljer!). 
Så det var allt för mig. Adieu (nej jag kan faktiskt inte någon franska). 
 
jag kan lägga upp hur många bilder från filmen
som helst men ni får ta och nöja er med tre!! 
Fuxkiojsce4_large
 
Tumblr_lat01eqsjb1qc840bo1_500_large
 
Tumblr_l5ggo1merv1qzao06o1_500_large


Love Actually!

Ja nu börjar den snart, en av de bästa filmerna som finns! Varje år innan jul sitter jag klistrad framför tvn och myser med Emma Thompson, Hugh Grant, Martin Freeman, Alan Rickman, Colin Firth, Liam Neeson och många fler på tv rutan, som den brittiska-filmer-nörd jag är. 
Ikväll är jag extra trött efter att ha gått på stan från klockan två till klockan sju ungefär. Det värker under mina fötter, men jag kom hem två julklappar och en nyårsklänning rikare! Jag och Klarax2 köpte en liten sak till vår mattelärare också. Säger inte vad det är men det har mer detta att göra!
Imorgon slutar jag skolan. Det ska bli mysigt. Klockan kvart i ett är jag alltså fri, och sedan kommer vi ju dö också. Det hade jag helt glömt bort. Men ska man tro filmer som 2012 så går jorden under imorgon om du kanske hade missat det. 
Men NU: Love Actually!!!
 
 åh vad jag älskar början på filmen!!


intressant...

sammanfattning av mitt liv de senaste dagarna: igår var jag i skolan, riktigt ovanligt. Det kändes knappt som en skoldag, vi hade engelska, lite julig spanska och idrott. På lunchen var det pyttipanna i bamba, jag är ingen riktig pyttipanna människa så jag, Klara, Arvid och Johannes drog och åt Thaimat. Det var gott, riktigt gott! Värt alla pengar som jag egentligen kunde lagt på något annat, typ en julklapp (har inte köpt en enda än...).
Sen har jag börjat rita igen, det var ett litet tag sen. Började på en ny teckning häromdagen, har inte kommit så långt men den blir väl färdig någon gång (fast det vet man aldrig med mig).  På mattelektionen i förrgår var jag allmänt oproduktiv och ritade ett träd. Lärde mig mycket den lektionen, som till exempel att det inte spelar någon roll om man har tre stiftpennor sålänge man inte har några stift. Det går ändå inte att skriva! Och nu ska jag snart ha ett sista läxförhör innan julen så jag ska plugga lite på prefixer och värdesiffror ett litet tag! Ciao :)
 

 
 



godmorgon, godmorgon!

Idag har jag SOVMORGON! Ni anar inte hur skönt det är, eller anar kanske ni gör men det är i alla fall helt underbart! Börjar tio och sen har jag tre lektioner. Därför tog jag mig friheten och sitta uppe till halv tolv i natt och spela lol. Sista gången vi körde ville jag faktiskt bara gå och sova så det gick väl sådär lagom bra haha.
En klasskompis som också är busskompis ringde precis och undrade vart vi tagit vägen, bussen hade inte kommit nämligen. Tyckte faktiskt riktigt synd om honom när jag berättade att vi hade sovmorgon, han kände sig nog lite frustrerad och det kan jag förstå... Nu ska jag kila ner och fläta mitt hår så att skolan slipper ta del av mitt kaoshår som lyckats smita in i mitt rum när jag sov i natt.. 
 


poppis

min blogg är väldigt populär, jag har många besökare. Idag har jag hela två besökare, min skoldator och min dator här hemma. Nej riktigt så fattig brukar den inte vara, men idag så är det så! 
Nu ska jag spela lol, tror jag. Det beror på om folket som bor lite längre bort hinner komma hem innan jag behöver gå och sova (eftersom jag har skola imorgon kan det vara rätt så bra). Det här inlägget är meningslöst så nu ska jag sluta skriva på det. 


Ack så tiden går!

Då var det kväll igen, och inte vilken kväll som helst, utan kvällen då det är exakt en vecka kvar till julafton. En vecka, det förtjänar att vara i fetstil, understruket och kursivt, intense! Nu ska jag nog upp och ta mig en liten dusch innan jag slappar ihop totalt framför tv:n och tittar på något, måndagar är ingen bra tv dag... Juste ja, kanske  borde göra om den där uppgiften som kom bort förra veckan. Det får jag nog ta och göra innan jag gör något annat som jag egentligen hellre skulle göra. Ni får ha det mys och nu ska jag hata på alla polhemsbarn som slutar skolan imorgon när vi måste vänta tills på fredag.. (jag är inte så elak att jag hatar dem egentligen! ...bara lite grann...)
 


jag har tjuvat.

innan ni blir helt överallt och ringer polisen och allt sånt så vill jag lugna er och säga att det inte är så väldigt allvarligt som det låter! Jag har bara tagit en bild från födelsedagsbarnet som vi firade i lördags. Hon hade nämligen lagt upp några mysiga bilder därifrån och då tog jag en där jag ansåg att jag inte var frontfigur på och så tyckte jag att många personer fick vara delaktiga. För att gottgöra henne tänker jag länka till hennes blogg här. Så här har ni alltså en svartvit liten bild på mig och några andra barn som jag umgås med. Vid en första anblick kanske vi ser väldigt vuxna ut, sitter och konverserar vid ett matbord i fina kläder och så. MEN vi är bara barn och hela bordet var täckt med stearin eftersom många av oss absolut inte kunde hålla oss från att leka med ljusen som stod på bordet. Och våra konversationsämnen var nog inte sådär hiskeligt vuxna.
 
Ni får själva lista ut var jag är någonstans hihi.


Äntligen klar!

Nu har jag äntligen fixat en nästan likadan design som jag lyckades trolla bort tidigare i veckan! Den blev inte riktigt lika fin men den får duga, jag slipper i alla fall allt rosa som jag haft innan :) Nu blir det istället blått med lite vinterinslag, tycker det passar eftersom det är lite vinter just nu. 
Jag ljög lite i mitt förra inlägg och jag gillar inte att ljuga. Efteråt pluggade jag nämligen inte. Istället tog jag på mig en lysande jacka och åkte med mamma till stallet. Efter det kom jag hem och så pyntade vi vår lilla julegran. Åh så jag älskar julen! Men det är bara en vecka (och några timmar) kvar tills det är julafton, jippiee! :D
 
jag gick också runt och fotograferade allt juligt,
så här kommer några julbilder från mitt hus! 

 


Kalas och annat skoj

Idag har jag sovit! I alla fall så mycket som det har varit idag. Igår var jag på kalas, det var mysigt! Någon fyllde sjutton (grattis!!!), åt god mat och åkte pulka. Vi andra åkte bara pulka och åt mat. Jag gillar att äta och åka pulka, det är något jag är bra på! Får inte glömma att berätta att hjälpte till att slå ner en hel Paradisask på golvet, åhjo det blev mycket choklad att sortera det. Vi spelade lite bönspel också, fast då var jag rätt trött och ganska tråkig tror jag, men så blir det när man nästan inte sover mellan fredag och lördag.
Men natt sov jag, och imorse. Första gången på många veckor som jag faktiskt vaknade av mig själv. Eftersom jag är extremt ohipster när det kommer till böcker, fortsatte jag läsa lite i Hungerspelen när jag vaknade. Köpte en bok med alla tre böcker i, det är rätt så många sidor i den om man säger så.. Det går inte så bra för mig att läsa den, jag gillar inte för tjocka böcker. Nej men nu ska jag jobba lite skola. Vi har bara en redovisning kvar, sen är allt klappat och klart med skolan för i år! 
 
Lite bilder från veckan. Gillar att den första är suddig med en Philip och en Johan ivägen.
Jag skulle ta kort på granen egentligen...
     
 
 
 
 


alldeles slumpmässig

nu är jag trött så nu ska jag sova. Jag vill inte veta av att jag inte får sova hur länge jag vill imorgon. Kan inte riktigt förklara varför jag skriver det här inlägget, jag gör det bara. Så godnatt!


min dator bestämde sig för att det var dags att uppdatera...

..så nu blev det inte som jag hade tänk mig. Jag satt och gjorde en ny header, som jag själv anser var riktigt fin, igår istället för att vara överengegerad i skolan och plugga till det prov jag hade idag som var för svårt för mitt eget bästa. Jag var nästan klar med den, skulle bara skriva till en liten fin text och sen vips, så skulle min blogg vara betydligt mindre rosa och en aning mer blå. Men som jag redan förklarat så blev det inte så. Istället för att spara så la jag ihop min laptop och tänkte fixa klart idag, det brukar fungera, men inte just nu. Datorn hade bestämt sig för att den inte var hightech nog utan tog sig friheten att starta om sig själv för att installera några uppdateringar som jag inte bett om. Så nu finns inte min design mer, den är, borta, helt väck, hokus pokus, och jag måste därför meddela er att: tyvärr, min blogg blir inte fin idag! Ni har bara min dator att tacka...
Istället för att gnälla på den nu så ska jag ha det skoj med min gitarr och spela bort ångesten jag haft över fysikprovet och trösta mig med att jag fick bli A-barn i spanska (ska bara inte sväva iväg, vilket jag är extremt bra på). Eftersom jag har speciella erbjudanden på min blogg så får ni en musikvideo och musik på köper för att ni läste detta långa och ointressanta inlägg!
 


Nicaragua

Här sitter jag och ska ha geografi lektion. Vi fick en ny uppgift igår; vi ska hjälpa Nicaragua till en hållbar utveckling. Jao, jag läser på om naturlivet i landet och måste säga att jag inte vet någonting för tillfället. Jag är trött idag. Väldigt trött! Somnade nästan på bussen på vägen till skolan och då sitter jag inte ensam utan vi är fem personer som sitter och babblar på. Så när jag kommer hem; sova, sen plugga..!


åka pulka

Idag har jag lekt. Det har hänt något med mig de senaste månaderna, jag har blivit som ett barn igen (wihoo) och jag bara älskar att leka! Så eftersom jag kände mig lekfull imorse efter att ha renoverat min blogg så försökte jag dra med någon person och åka pulka. Det blev success! Först letade jag igenom hela vår källare efter någon snowracer eller åtminstone en stjärtlapp som jag kunde åka på, men nej.. mina föräldrar trodde visst jag blivit vuxen och hade slängt allt vi hade som gick att åka på. Men som en räddare i nöden kom Lisa med sina, ja åkplattor? Jag tänker kalla det åkplatta i alla fall!
Vi tog åkplattorna och vandrade bort till vår gamla pulkabacke där ingen hade åkt än (nu för tiden har barnen sina surfplattor, inte åkplattor som vi!). Det gick väl sådär att åka där, lite för mycket växter ivägen! Så istället åkte vi på åkplattor bort till skogen och gick upp för alla backar. Sen när vi var nästan uppe i ett annat bostadsområde åkte vi ner igen och så gjorde vi det några gånger. Lisa klättrade upp i ett träd och jag misslyckades med det.. Sedan kastade vi lite snö på varandra och när jag kom hem och tog av mig jackan ramlade det ner snö på hela hallgolvet. Jag hoppas inte att snön försvinner nu för jag älskar att leka i snön! :D Eftersom jag är tjej/kvinna/flicka, alltså inte man/pojke/kille/snubbe, kan jag göra flera saker samtidigt. Därför utnyttjade jag min talang och filmade när jag åkte!
 
såhär ser jag ut när jag ska åka pulka. så ni vet bara!
 
Tänk bort den jobbiga rösten i bakgrunden med skrik och
engelska ordinhopp så blir det nog bra!
 
 


things have changed..

nu råkar rubriken inte vara lika djup som man kanske kunde tro. Nej för det enda som förändrats just nu är utseendet på min blogg! Jag var riktigt trött på den förra designen som var mesrosa och bara gjorde hela min blogg otroligt barnvänlig... Nu råkar bakrunden fortfarande vara rosa men inte länge till.. den nya fick ha fin text, fåglar och träd eftersom jag tycker om träd! Så nu har jag ägnat senaste timmen åt att lyssna på mysig jul och fixat ihop en design som får vara så länge. Hoppas ni inte tycker den blev för hemsk!
 
 
 


så fiint!

idag har det varit bästhästväder! Hade en underbar tur imorse med Anna och jag tog en del bilder när vi red med min mobilkamera :D det var supermys!
Nu ska jag snart iväg till kyrkan och ha lite skoj med ett gäng folk. Hoppas jag inte blir lika trött som jag blev igår bara (det gick otroligt dåligt för oss när vi spelade, jag hade noll koll på vad jag gjorde haha). Nej nu får jag skynda mig och byta om från min onepiece :)

 


åh så trött..

Nu när jag faktiskt äntligen är hemma och är riktigt trött borde jag gå och sova lite. Men nej det ska jag inte! istället sitter jag uppe och väntar på att de barnen som har lite längre bussväg ska komma hem så vi kan spela lite LoL. Jag kanske inte är jätte smart, men så är det!
Idag har varit skoj. Egentligen är jag småsjuk men jag trotsade min trötthet och åkte med lite folk till en klasskompis och åkte pulka. Det var roligt, och säkert livsfarligt. Det fanns nämligen ingen pulkabacke, utan en stig som gick nerför ett miniberg i en skog. Jag blev väldigt snöig och blöt! nej nu tror jag minsann att det är dags att vara lite gamer! So long!


okej, jag ska försöka blogga mer...

jag vet att jag inte är bra alls på att blogga. Har inte haft tid eller riktigt känt för det den senaste tiden.. Så ärlig är jag; jag har inte orkat... shit vad jag är dålig. Nej men nu ska jag försöka köra igång lite igen :D hela världen jublar!
Först ska jag försöka fixa en ny design så ni slipper se denna hemska, överdrivet rosa som jag inte alls känner att jag vill stå för (jag är verkligen inte en rosa-person).

Eftersom jag är så otroligt kreativ och i alla fall vill tro att jag gör något

bra för världen ritade jag denna lilla tecking på biologilektionen samtidigt som....

 
...jag lyssnade på den finaste jullåten som någonsin har, och någonsin kommer skrivas!
(och ser du på musikvideon utan att känna någon skam eller skyldighet
borde du nog ta dig en rejäl funderare..!)